T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Adnan Kahveci Ortaokulu

Okul Kuralları

Genel Okul Kuralları

1.      Okulumuzda eğitim – öğretim sabah 09.00'da başlar. Öğrenci sabah saat 08.45'te okulda olur.

2.      Okula girdikten sonra öğrencilerin bir daha okuldan dışarı çıkmalarına izin verilmez.

3.      Öğrenciler, pazartesi günleri 08.45'de yapılan bayrak töreninin ardından dersliklere alınır.

4.      Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.

5.      Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.

6.      Derslikler ile okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.

7.      Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar.

8.      Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi sınıfı için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söylemek zorundadır.

9.      Öğrenciler Okula ait malzeme ve diğer Okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.

10.  Öğrenciler  okul içinde cep telefonu kullanamazlar.

11.  Okul saatlerinde  bir öğrencinin okuldan ayrılabilmesi için velisinin bizzat okula gelmesi gerekir.

 

12.  Bayrak Törenleri:

a.    Çalışma haftası Pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve Cuma günü Bayrak Töreni ile biter. Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerinde de Bayrak Töreni yapılır.

b.    Bayrak töreni pazartesi günü 08.45'de yapılır, öğrenci o saatte kendi sınıfı için ayrılan sırada hazır olmalıdır.

c.    Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.

d.    Törenlere yiyecek ve içecekle girilmez.

 

Kıyafet Kuralları

1.         Öğrenciler  okulun belirlenmiş(... ) kıyafetini giymek zorundadırlar.

2.         Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giymek yasaktır.

3.         Kız öğrenciler saçlarını toplar, makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.

4.         Öğrenciler beden eğitimi derslerine okul spor kıyafeti ile katılırlar.

5.         Beden eğitimi derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor giysisi çıkarılır, derse okul kıyafeti ile girilir.

 

 

 

 

 

DEĞERLİ VELİMİZ;

Dünyanın en güzel ve en kıymetli varlıkları çocuklar hayatta iyi yerlerde olmayı  hak ediyorlar. Bunun ilk aşamaları sizlerin yani  bu değerli çocuklara sahip anne-babaların yanında başlıyor ve temellerini sizler atıyorsunuz. Zamanla bu çabanıza okul da katılıyor. Ortak amaç doğrultusunda okul-aile ve öğrencinin birlikte hareket etmesi çok önemlidir. Herkes üzerine düşen görevini yerine getirmekle sorumludur. Birinin görevini eksik yapması ya da yapmaması ne okulu, ne aileyi ne de öğrenciyi amacına ulaştırır. Bu eğitim sürecinde siz değerli velilerimizin dikkat etmesi gereken noktalar:

*SEVGİNİZİ SAKLAMAYIN. Çocuklarınıza sevginizi hissettirin ve paylaşın. Sevginin en güzel ifadesi sözler ve davranışlardır. Sevginizi her hangi bir koşula bağlamayın.(odanı toplarsan, akıllı durursan seni severim gibi). İyi ki benim çocuğumsun  "Senin gibi" bir çocuğum olduğu için çok mutluyum. Ona sevginizi ifade etmekten kaçınmayın.

 

KENDİNE GÜVENİNİ GELİŞTİRİN. Anne-babanın güvenli bir çocuğa sahip olabilmeleri için, önce kendilerine, sonra birbirlerine, ardından da çocuklarına güvenmeleri gerekir.Anne ve baba öyle bir ortam hazırlamalıdır ki çocuk sanki her zaman anne ve babasının yanındaymış gibi kendini güvenli ve hiç yanında değilmiş gibi özgür hissetsin.

EĞİTİMİNÖNEMİNİVURGULAYIN. Çocuğun öğrenmeye karşı istekli olmasında ailenin eğitimle ile ilgili tutum ve değerleri son derece önemlidir. Ebeveynlerden birinin veya her ikisinin, okula ve öğrenmeye karşı olumsuz tutumu, çocuğunda okula karşı negatif duygular geliştirmesine yol açmaktadır.

* TUTARLI OLUN. Anne-baba olarak sonradan ''HAYIR'' diyeceğiniz şeylere ''EVET'' demeyin. Çocuğunuzun eğitiminde eşlerin uyumu çok etkilidir. Davranışlarınızdaki turtasızlıklar çocuğunuzu bocalamalara sürükler ve  olumsuz sonuçlar doğurur. 

 

 

*HER İNSAN FARKLIDIR. Çocuğunuzun sizden ayrı bir kişilik geliştireceğini kabul edin.Onu anlamaya, tanımaya ve aranızda anlamlı bir sevgi köprüsü oluşturmaya özen gösterin.O siz değil, sizin kopyanız değil.Sizin yaptıklarınızı yapmak, sevdiklerinizi sevmek, sevmediklerinizi sevmemek zorunda değiller.

*AMAÇ EDİNMESİNİ SAĞLAYIN. Eğer bireyde öğrenmeye karşı bir istek yoksa, öğrenmenin gerçekleşmesi her ne yapılırsa yapılsın çok zor olmaktadır. Bu isteği uyandırmak içinde onun amaç belirlemesinde ona yardımcı olmalıdır.

*KIYASLAMAYIN. Çocuklarınızı en çok inciten tavrınız  onu kardeşleriyle, akraba çocuklarıyla, arkadaşlarıyla kıyaslamanızdır

BEKLENTİLERİNİZİ DENGELEYİN. 'Çocuklarınızdan beklentilerinizin onun yapabilme sınırlarıyla örtüşmesine özen gösterin.'' Örtüşmeyen beklentiler başarısızlığı getirir."

*ÇOCUĞUNUZUN KİŞİLİĞİNE SAYGI GÖSTERİN VE SÖZLERİNİZE DİKKAT EDİN. Bu dönemdeki çocuklar anne babalarının tutumlarından çok fazla etkilenirler. Çocuğunuzun mutlu ve başarılı bir insan olmasını istiyorsanız öncelikle onu gururlandıracak yaklaşımlar benimseyin.

*MODEL OLUN. Çocuklar görerek öğrenir, yani söylediklerinizi değil davranışlarınızı örnek alırlar.

 

 

"Çocuklarınızın sadece başarılarını değil, başarısızlıklarını da paylaşmalısınız. Kendisini, başarısız dahi olsa yalnız bırakmayan onu her şeye rağmen seven anne ve babasının olduğunu ona hissettirin"

 

                  Adnan Kahveci Ortaokulu Rehberlik Servisi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.09.2022 - Güncelleme: 14.09.2022 09:35 - Görüntülenme: 1044
  Beğen | 2  kişi beğendi